NAš TIM
Profile

Office

Savska cesta 32/13
10000 Zagreb
Croatia

Map and directionsUSLUGE

  • Banking͵ Finance & Capital Markets
  • M&A͵ Corporate and Private Equity
  • Real Estate & Construction
  • Real Estate͵ Construction & Planning
  • Telecommunications


Duško Žurić is quick thinking and approachable.

Legal 500, 2021

Duško  Žurić

Duško Žurić

Co-Managing Partner
+385 1 5555 630

Duško je Co-Managing partner našeg društva te savjetuje klijente vezano za njihove investicijske projekte te financiranje raznih projekata u Hrvatskoj, s posebnim fokusom na energiju, infrastrukturu i nekretnine.

Duško je započeo svoju pravničku karijeru u odvjetničkom društvu Žurić i Partneri te je postao partner 1999. godine. Bio je član ili voditelj odvjetničkih timova na nekim od najvećih akvizicija u Hrvatskoj i na brojnim drugim velikim i srednjim investicijskim projektima i projektima financiranja.

U razdoblju od siječnja 2000. do svibnja 2002. godine Duško je obnašao dužnost pomoćnika ministra za privatizaciju i industriju u Ministarstvu gospodarstva Vlade Republike Hrvatske. U tom je periodu bio izravno odgovoran za drugu fazu privatizacije HT – Hrvatskog telekoma, te je imao značajnu ulogu u reformi zakonodavstva i privatizaciji energetskog i telekomunikacijskog sektora. Nakon završetka mandata u ministarstvu, Duško se vratio u odvjetničko društvo Žurić i Partneri te od tada radi na poslovima vezanim uz M&A i tržišta kapitala iz različitih gospodarskih grana.

Duško je član Hrvatske odvjetničke komore te govori engleski i njemački jezik.